Proaspăt eliberat, fostul premier Adrian Năstase s-a ales cu un nou dosar penal. De data aceasta, de pe urma episodului în care a încercat să se sinucidă împuşcându-se în gât, ca să nu ajungă la puşcărie, în urma condamnării de 2 ani de închisoare primite în dosarul Trofeul Calităţii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Năstase este urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dosarul fiind disjuns din cel privind tentativa de sinucidere.

Concret, în 21 iunie 2012, adică ziua următoare tentativei de sinucidere, anchetatorii au descoperit 359 cartuşe calibru 38 special, cu mult în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv şase cartuşe calibru 338 Win şi 34 de cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să deţină.

Năstase era cercetat în acest dosar încă din luna august a anului trecut.

După cum se ştie,când poliţiştii au mers la casa acestuia pentru a pune mandatul în aplicare, Năstase s-a împuşcat în gât. Pe 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. În seara aceleiaşi zile, fostul premier a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian. El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 până în 26 iunie, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova.