Deşi Ministerul Educaţiei nici măcar nu a finalizat licitaţia pentru editarea şi tipărirea manualelor şcolare pentru elevii de clasa I-a şi a II-a, inspectorul şcolar general Nicolae Avram spune că elevii bihoreni din aceste clase vor avea în acest an şcolar chiar şi manuale digitale.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, Avram a admis că luni, când începe şcoala, elevii nu vor avea încă manualele, dar le vor primi în curând. În plus, a spus inspectorul, le vor primi şi în format electronic. Practic, elevii vor primi manualele tipărite şi un link de unde le vor descărca pe cele digitale.

Întrebat de BIHOREANUL cum le vor folosi şcolarii pe cele digitale, Avram a spus că nu are această soluţie. "Va fi o problemă, pentru că nu vor avea toţi calculatoare, nici tablete, mai ales cei din mediul rural. Situaţia se va rezolva, sunt sigur", a declarat Avram, bazându-se pe Ministerul Educaţiei.

Chiar dacă la Bucureşti nu s-a stabilit însă acest detaliu important, inspectorul este convins că elevii se vor folosi de manualele digitale chiar din acest an şcolar.

Anul şcolar 2014-2015 debutează luni, 15 septembrie. Ministerul Educaţiei şi-a propus ca de la această dată în toate şcolile din România să existe manuale digitale pentru elevii de clasele I-a şi a II-a, însă licitaţia este încă blocată la Bucureşti, din pricina contestaţiilor depuse de firmele participante.