Teoria conspiraţiei la UDMR Bihor! La scurt timp după ce DNA l-a reţinut pe liderul organizaţiei, Alexandru Kiss, pentru luare de mită, spălare de bani şi trafic de influenţă, alături de omul de afaceri Beniamin Rus, UDMR Bihor a transmis presei un comunicat în care îl victimizează pe Kiss, lăsând să se înţeleagă că UDMR-istul ar fi victimă a politicii.

"Probabil este coincidenţă faptul că anul trecut a fost repornită cercetarea chiar la începutul campaniei electorale, iar reţinerea de azi are loc la scurt timp după luarea unei poziţii ferme şi semnarea petiţiei de către d-l Kiss Alexandru privind reamplasarea statuii regelui Sfântul Ladislau în centrul oraşului", arată comunicatul.

Fără să fie asumat de vreo persoană anume, ci doar emis în numele UDMR Bihor, documentul mai specifică şi că organizaţia judeţeană îşi exprimă solidaritatea cu Kiss. "Credem în nevinovăţia lui şi sperăm ca acest caz să fie elucidat cât mai curând posibil", arată comunicatul.

Liderii UDMR mai speră că "nu vom asista la o "justiţie televizată" ca şi o modă a jocurilor politice", subliniind că "până la decizia definitivă şi irevocabilă a justiţiei în acest caz, credem că şi d-l Kiss Alexandru, ca şi orice alt om, se bucură de prezumţia de nevinovăţie".

După cum BIHOREANUL a mai scris, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, şi omul de afaceri Beniamin Rus au fost reţinuţi, marţi, de procurorii DNA Oradea, în dosarul în care sunt investigate şpăgi de sute de mii de euro plătite liderului UDMR Bihor de către patronii firmelor Selina şi Keviép, Miklóssy Ferenc, abonaţi la contracte cu Consiliul Judeţean şi cu Primăria Oradea. Faptele datează din perioada 2003-2008.

Citiţi pe această temă şi articolul "Vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, şi patronul firmei Selina, Beniamin Rus, reţinuţi de DNA!"