Asociaţia Deficienţilor Locomotori din Bihor vrea să îi înveţe pe copii arta de a fi împreună.

Cu finanţare de la Fundaţia Comunitară Oradea, va organiza ateliere de pictură şi desen pentru copii.

"Proiectul Arta de a fi împreună tratează două problematici de interes în zilele noastre: incluziunea persoanelor cu dizabilităţi în societate încă de la o vârstă fragedă, pentru o viaţă normală şi exprimarea emoţiilor copiilor prin intermediul artei", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

La atelier sunt aşteptaţi copiii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 14 ani, atât cei cu dizabilităţi de natură fizică şi/sau uşor spre mediu psihică, precum şi cei tipici.

Activităţile se vor desfăşura sub forma unor ateliere de artă incluzive, la care vor participa toate categoriile de copii, împreună, până în luna octombrie, la sediul Asociaţiei Deficienţilor Locomotori din Bihor. La final, lucrările vor fi expuse, astfel încât întreaga comunitate să le poată vedea.

"Temele abordate în cadrul atelierelor sunt special alese pentru a dezvolta motricitatea copiilor, a-i învăţa să-şi gestioneze sentimentele prin artă şi a colabora pentru a obţine rezultate cât mai bune", au mai transmis organizatorii.

Terapia prin artă este un tip de terapie care presupune folosirea formelor de artă în diverse moduri, pentru îmbunătăţirea stării mintale, emoţionale şi motrice. Este eficientă pentru copiii care se confruntă cu probleme de dezvoltare, afecţiuni medicale, educaţionale, sociale sau psihologice.

Atelierele au început deja, dar copiii mai pot fi înscrişi prin apel la numărul de telefon 0773-319.648 (Ovi Milian).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!