Este cunoscut faptul că jocurile, modelajele, desenele sunt preferate de toți copiii, acestea fiind definitorii pentru dezvoltarea lor armonioasă. Drept urmare, luni, 22 aprilie, mai mulți membri ai asociațiilor Kiwanis Art Oradea și Kiwanis Men’s Club au vizitat elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Orizont din Oradea în cadrul evenimentului „Terapia prin Artă”.

”Prin acțiunea organizată am avut ocazia să fim mai aproape de copii, să uităm pentru un timp de zgomotul lumii de afară și să vedem frumusețea lumii ce ne înconjoară prin zâmbetele elevilor de la centrul școlar, care ne-au găzduit cu multă bucurie”, a relatat Angela Coita, președinta Kiwanis Art Oradea.

40 de copii cu dizabilități au primit încălțăminte, îmbrăcăminte și dulciuri de Iepuraș.

“Kiwanienii au pictat cu copiii și au participat la jocurile cu animatori, fiind martori la modul prin care desenul, culorile, interacțiunea vin în sprijinul celor cu diferite tipuri de nevoi și probleme, oferindu-le instrumente de a-și comunica stările afective, emoțiile, gândurile, eliberându-se de anxietăți”, a spus Diana Cîrmaciu vicepreședinta KAO.

La întâlnire s-a implicat personalul didactic, dar și cel auxiliar al CSEI Orizont, precum și viitorul guvernator al Kiwanis România, Mihai Bobițan.

„Bucuria care se citea pe fețele copiilor a făcut cât o mie de cuvinte. Acțiunea inițiată de către Kiwanis Art, căreia îi mulțumim, a însemnat enorm pentru cei prezenți. Munca în echipă, implicarea, activitățile antrenante cu animatorii, cadourile primite, au fost mană cerească, în preajma sărbătorilor pascale”, a declarat Lăcrimioara Șipos, director al CSEI Orizont.

Kiwanienii își doresc să se implice și în activități de dezvoltare prin artă ale copiilor cu CES.

„Ne propunem să continuăm și să urmăm noi direcții în colaborarea cu instituția de învățământ pentru a aduce cât mai multă bucurie în sufletele greu încercate ale copiilor”, a afirmat Carmen Polman, past guvernator al Kiwanis Romania.

Carmen Ungur-Brehoi

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!