Programul teraselor, barurilor, cluburilor, dar și ale localurilor cu jocuri de noroc din Capitală și alte șapte județe a fost scurtat printr-o decizie luată sâmbătă de către Comitetul Național pentru Situația de Urgență.

Astfel, terasele din București, Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00

Măsura intră în vigoare începând cu data de 02.08.2020 orele 12.00, se aplică pentru o perioadă de 14 zile și poate fi prelungită prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În Teleorman și Giurgiu terasele pot funcționa, de asemenea, numai până la ora 23.00, iar evenimentele se pot organiza până la aceeași oră, potrivit unor decizii ale autorităților locale.

Pe de altă parte, purtarea măștii de protecție este obligatorie, începând de sâmbătă, 1 august, și în spațiile publice deschise aglomerate în aproape jumătate dintre județele României.

​Județele în care măsura a fost impusă sunt Arad, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Timiș, Hunedoara și Dolj.

Autoritățile din Bihor, unde de asemenea se înregistrează creșteri ale numărului de îmbolnăviri, nu au anunțat deocamdată o asemenea măsură.

Luni, la nivelul municipiului București se așteaptă adoptarea măsurii privind obligativitatea purtării măștilor în zona pietonală a Centrului Vechi, cu excepția teraselor.