Imagini inedite şi nesperate la Stadionul Tineretului din Oradea. Terenul de fotbal cu zgură, pe care s-au antrenat mii de copii de-a lungul anilor, a intrat în legendă. În locul zgurei şi a noroiului se oferă imaginea unui gazon artificial, verde, care va intra în circuitul normal de pregătire a viitorilor fotbalişti de la LPS "Bihorul" Oradea.

Având 110 metri lungine şi 55 metri lăţime, el poate găzdui meciuri din campionatul juniorilor de îndată ce va fi şi omologat. Pentru a oferi condiţii de antrenament la cât mai multe grupe simultan, el a fost împărţit în patru mini-terenuri dotate cu porţi de handbal şi despărţite între ele prin plase care pot fi înlăturate în momentul în care este nevoie de întreaga suprafaţă de joc.

Constructorul terenului sintetic, Spiridon Baltsavias, împreună cu directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv "Bihorul" Oradea, Roland Bocoi, şi cu şeful Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bihor, Sorin Buhaş, au tăiat, vineri, panglica inaugurară, după care s-a dat startul primei competiţii de fotbal disputată simultan pe patru terenuri de joc.

Terenul de la Stadionul Tineretului este al doilea din judeţ de asemenea dimensiuni, după cel de la Centrul de Fotbal Liberty din Salonta, dar primul din Oradea care oferă condiţii de pregătire în orice perioadă a anului.