Asociaţia Piticot şi Liceul cu Program Sportiv "Bihorul", cu susţinerea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, invită orădenii la competiţia de fotbal Cupa "Respiro".

Aceasta va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 10:00, pe terenurile de la LPS Bihorul.

Echipele de fotbal participante, care reprezintă companii, sunt: Celestica, JMI, Autobara, Plexus, RER Ecologic şi Selina.

Conform organizatorilor, acţiunea are dublu scop. "Aceasta doreşte să structureze o întrecere sportivă integră între companiile orădene, dar şi să le dezvolte responsabilitatea socială, subliniind necesitatea existenţei unui centru de servicii sociale de tip respiro în judeţul nostru", după cum se arată în comunicatul organizatorilor.

Pe de altă parte, organizatorii anunţă şi faptul că Centrul Respiro "Piticot" va găzdui temporar copiii cu dizabilitate gravă pe perioada în care "asistentul personal, respectiv maternal îşi ia un moment de răgaz pentru refacere fizică şi/sau psihică".

"Fotbalul este un sport care implica multă mişcare, dar şi multă pasiune", a declarat Lavinia Catrinar, preşedintele Asociaţiei PITICOT. "Ne bucurăm că societăţile comerciale orădene au înţeles utilitatea Centrului Respiro «Piticot» în Bihor", a mai adăugat aceasta.

"Aşteptăm un număr cât mai mare de susţinători, care doresc să sprijine construcţia Centrului Respiro «Piticot»", a precizat şi Denisa Hora, directorul coordonator al departamentului Evenimente din cadrul Asociaţiei PITICOT.

Citiţi pe această temă articolul "Un moment de Respiro: O fundaţie şi-a propus să-i ajute pe părinţii copiilor cu dizabilităţi"