Termoficare Oradea a fost amendată cu 10.000 lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, după ce o orădeancă din zona străzii Gheorghe Doja a reclamat lipsa apei calde şi a căldurii.

Potrivit unei informări transmise de şeful CJPC Bihor, Giani Bura, amenda a fost dată vinerea trecută, în urma unei reclamaţii.

"Operatorul economic a fost amendat pentru încălcarea prevederilor art 7 lit. C, liniuţa 3 din OG 21/1992 privind protecţia consumatorilor (r2), respectiv nerespectarea obligaţiei de a respecta condiţiile prescrise sau declarate precum şi clauzele prevăzute în contracte. Asta înseamnă că apa caldă, atunci când a ieşit din punctul termic, nu a avut o temperatură care să varieze între 55 şi 60 de grade, aşa cum prevede contractul", a transmis Giani Bura.

Ca atare, CJPC a amendat Termoficare Oradea cu 10.000 lei. Dacă sancţiunea contravenţională va fi plătită însă în 15 zile lucrătoare, compania va avea de achitat doar 1.000 lei, adică jumătate din minimumul amenzii care putea fi aplicată de CJPC. 

Contactat de BIHOREANUL, directorul Termoficare Oradea Călin Ungur, a explicat că reţelele în acea zonă sunt vechi şi că urmează să fie înlocuite în primăvara anului viitor.

"Este prima amendă pe care am primit-o în ultima vreme de Protecţia Consumatorilor. În zona Gheorghe Doja reţelele sunt din anii `70, deci foarte vechi. Pentru a le moderniza, avem în faza de implementare un proiect de reabilitare, planul de reparaţii al reţelei fiind stabilit pentru începutul lui 2024", a explicat Călin Ungur.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!