Începând cu data de 01.01.2024 societatea TERMOFICARE ORADEA S.A. transmite în sistemul RO e-Factura facturile emise agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari, aplicând astfel prevederile Legii nr. 296/26.10.2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

În vederea respectării termenului de 5 zile lucrătoare de încărcare în SPV a facturilor emise, începând cu luna februarie 2024, în relaţia cu clienţii nostrii, aducem următoarea modificare:

- facturile se vor emite lunar, până în data de 15 a lunii, pentru consumul lunii anterioare, iar data înscrisă pe fiecare factură va fi data emiterii, nu ultima zi din luna anterioară aşa cum era până acum.

Astfel, începând cu data prezentei, clienţii pot să descarce din sistemul RO e-Factura facturile emise de societate, termenul de scadenţă fiind de 15 zile de la data emiterii. Reamintim faptul că, în baza legislaţiei, există o perioadă de graţie de 30 de zile de la data scadenţei, iar neplata în perioada de graţie va determina calculul de penalităţi de 0,02% pe zi de întârziere, începând cu data scadenţei.

Datele de citire pentru anul 2024 rămân aceleaşi şi pot fi vizualizate pe site-ul nostru la secţiunea Info clienţi (https://termoficareoradea.ro/node/65).

Facturile însoţite de anexe vor fi trimise în continuare prin modalităţile prevăzute în contracte, având în vedere faptul că anexele nu pot fi încărcate în SPV.

Recomandăm clienţilor noştri utilizarea secţiunii "Cont Client" de pe site-ul nostru, https://termoficareoradea.ro/, secţiune în care după crearea contului, pot vizualiza şi descărca facturile şi anexele aferente, inclusiv efectuarea plăţilor online.

Termoficare Oradea SA 
8 februarie 2024

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!