Trei persoane au murit, joi, în Nisa (Franţa) după un atac care a avut loc în Basilica Notre Dame. Atacul a fost făcut de un tânăr, Brahim, în vârstă de 23 de ani, care a strigat "Allah Akbar" când a intrat în catedrală şi a atacat oamenii cu un cuţit, omorând trei şi rănindu-i pe alţii. Una dintre victime, o femeie, a fost decapitată de atacator. În aceeaşi zi au urmat alte atacuri ce par a fi teroriste asupra cetăţenilor francezi. 

Guvernul francez a declarat stare de urgenţă la nivel naţional după atacurile înregistrate joi în prima parte a zilei. Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a ordonat închiderea temporară a tuturor bisericilor şi lăcaşurilor de cult din oraş, precum şi a şcolilor şi grădiniţelor. 

Atacul din Biserica din Nisa s-a petrecut joi în prima parte a zilei, la ora locală 9. Tânărul a intrat în biserică înarmat cu un cuţit. În urma atacului, două persoane au murit în biserică, iar o a treia a murit într-un local din apropiere, unde reuşise să fugă după ce a fost înjunghiată. Totuşi, rănile au fost prea profunde, scrie G4Media, citând presa franceză. 

Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti, dar este în viaţă şi este internat. Se pare că poliţia îl caută pe un complice al acestuia, potrivit publicaţiei locale Nice Matin. 

Alte două atacuri cu cuţit au avut loc joi: unul în Avignon şi altul la un consulat al Franţei din Arabia Saudită, soldat cu un rănit. 

În Avignon, potrivit Europe 1, atacatorul a strigat "Allah Akbar" şi a ameninţat mai mulţi poliţişti cu un cuţit. Aceştia l-au împuşcat. Suspectul a decedat in urma rănilor sale. O anchetă este deschisă în acest caz, scrie Mediafax.ro. 

În Arabia Saudită, un cetăţean saudit a înjunghiat un membru al pazei la Consulatul francez din Jeddah. Atacatorul a fost arestat. Ambasada Franţei a emis un avertisment către cetăţenii francezi din Arabia Saudită, "să fie maximum de vigilenţi", potrivit Digi24.ro. 

La începutul lunii octombrie, la Paris, profesorul de istorie Samuel Paty a fost omorât de către un tânăr de 18 ani, de origine cecenă. Paty prezentase la clasă, la o oră privind libertatea de expresie, câteva dintre caricaturile din Charlie Hebdo care îl înfăţişau pe profetul Mahomed.