O primă explozie s-a produs luni dimineaţa în staţia Lubianka din centrul Moscovei, provocând moartea a 25 de persoane şi rănirea altor zece. Potrivit agenţiei Interfax, explozia ar fi fost declanşată de un kamizake.

A doua explozie s-a produs într-o altă staţie de metrou din Moscova şi a provocat moartea a 12 până la 15 persoane, au anunţat serviciile pentru situaţii de urgenţă şi o sursă din cadrul forţelor de ordine pentru agenţia Interfax.

"Potrivit datelor preliminare, 15 persoane au murit în urma exploziei (şi) mai mult de 20 au fost rănite ", a anunţat o sursă din cadrul forţelor de ordine.

Însă alte surse neoficiale vorbesc de un bilanţ cu 14 morţi în vagoane şi 11 pe peron. Cea de-a doua explozie s-a produs la staţia Park Kulturi la ora locală 08.40 (07.40, ora României).

Capitala rusă a fost afectată în ultimii zece ani de o serie de explozii mortale revendicate de militanţii ceceni, dar aceasta au devenit mai rare în ultimul timp.

UPDATE: Un site de Internet asociat separatiştilor ceceni a revendicat atentatele comise luni dimineaţa la metroul din Moscova, potrivit Mediafax. Teroriştii ceceni au ucis sute de oameni în 2004 la o şcoală din Beslan, Rusia, şi au fost suspecţi şi de detonarea a două avioane în acelaşi an.