Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor a fost solicitat să intervină în noaptea de duminică spre luni, în satul Beznea, în cazul unui copil în vârstă de 11 ani care acuza dureri la nivelul mâinilor şi picioarelor.

"Copilul fugise de acasă, iar în jurul orei 00.00, un localnic a sunat la 112 că se află la benzinărie cu un copil care afirmă că ar fi fost bătut de părinţi. Asistenta echipajului de Ambulanţă nu a găsit nicio urmă traumatică, nicio echimoză, dar copilul acuza dureri la nivelul membrelor superioare şi inferioare, susţinând că a fost bătut de părinţi cu o curea", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al SAJ Bihor.

Potrivit acestuia, copilul era înfometat şi de-a dreptul traumatizat. "Era foarte speriat şi inclusiv pe drum i se părea că părinţii lui îl urmăresc să îl bată", a afirmat medicul.

Minorul a fost transportat întâi la spitalul din Bratca, dar a rămas în grija centrului social de asistenţă socială din comună. Localnicii povestesc că nu ar fi primul incident de acest gen şi că părinţii băiatului obişnuiesc să se îmbete şi să îl ia la bătaie. Acesta ar fi motivul pentru care el obişnuieşte să fugă frecvent de acasă.

Luni dimineaţă, un echipaj al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului a descins în sat, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a ajuns copilul în această stare. "Este o anchetă în desfăşurare. Colegii mei au mers să verifice aspectele susţinute de copil. Se ia legătura cu autorităţile şi cu toate părţile implicate, iar când vom avea rezultatul anchetei vom da mai multe detalii despre acest caz", a declarat Ştefan Goţia, purtătorul de cuvânt de la DGASPC.

În paralel, şi poliţiştii au demarat o anchetă.