Zeci de bihoreni s-au oferit să adopte nişte broaşte ţestoase care vieţuiau în lacul cu nuferi din Băile Felix şi pe care le-au văzut, pe Facebook, aruncate într-un tomberon.

„Aşa au aruncat muncitorii azi broaştele ţestoase din lacul cu nuferi, într-un tomberon”, a reclamat pe reţeaua de socializare un localnic, care a postat şi fotografii cu reptilele zăcând pe fundul unei pubele.

Imaginile au stârnit rapid revoltă, mulţi oameni criticând presupusa aruncare la gunoi a necuvântătoarelor şi oferindu-se să le ia acasă. De altfel, câţiva iubitori de animale chiar s-au dus şi au luat câteva dintre ţestoase.

Autorităţile spun că reptilele nu au fost abandonate, ci doar mutate dintr-un lac în altul, iar muncitorii n-au găsit alt recipient mai potrivit în care să le transporte.

„Lacurile cu nuferi din Băile Felix sunt administrate de SC Turism Felix. Am văzut şi eu pozele pe internet şi m-am interesat, mi s-a spus că muncitorii curăţă bazinele şi aşa le-au mutat dintr-un bazin în altul. Era dificil să le transporte pe rând, pe fiecare, în mâini”, a declarat primarul din Sânmartin, Cristian Laza, joi, pentru BIHOREANUL.

În Băile Felix au mers joi şi comisarii Gărzii de Mediu Bihor, care nu au găsit nicio broască ţestoasă aruncată la gunoi.