V-aţi gândit vreodată că aţi putea juca Tetris cu coşul de gunoi? Doi tineri IT-işti au transformat această posibilitate în realitate!

O companie australiană, Sencity, a creat Tetrabin, un coş de gunoi inteligent şi interactiv, "îmbrăcat" în ecrane LED cu senzori, pe care rulează un joc de Tetris, în care piesele se aşază în funcţie de deşeurile aruncate.

Tetrabin mai poate rula şi un al doilea joc, cu nişte câini înfometaţi care se satură pe măsură ce coşul se umple cu gunoaie. Scopul celor doi IT-işti, Ivan Chen şi Steven Bai, a fost să facă din banalul gest de a arunca gunoaie un prilej de amuzament astfel încât tot mai puţini oameni să-şi arunce resturile pe jos. Tetrabin a fost montat experimental în Sydney şi a atras atenţia trecătorilor, îndeosebi a copiilor.

Bineînţeles, ecranele coşurilor de gunoi interactive pot fi folosite şi pentru a afişa reclame ori informaţii utile, cum ar fi, de exemplu, prognoza meteo. În curând, astfel de coşuri de gunoi se vor găsi şi pe străzile din New York, preţul unui astfel de recipient nefiind însă precizat.