"Visul american" va prinde viaţă pe scena Filarmonicii Oradea, sala Enescu-Bartok, joi, de la ora 19.

Spectacolul se va desfășura sub bagheta dirijorului Lorenzo Moroni, în interpretarea Ansamblului de Suflători, prin piese celebre semnate de Leonard Bernstein: West Side Story, John Philip Sousa: The Stars and Stipes Forever, Scott Joplin: The Entertainer, Frank Sinatra: Hits Medley, Vlad Kabec: George Gerswhin in Concert, Ted Ricketts: A Tribute to Louis Armstrong, John Kander: Chicago, Jean Treves: Memories of Cole Porter, Henry Gass: A Tribute to Glenn Miller, Karel Kokelaar: Duke Ellington in Concert.

Lorenzo Moroni este prim cornist al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Oradea din anul 1998. S-a născut la Gallarate (nordul Italiei) în 1967.

După studii de corn la Liceul de Muzică din Varese, a absolvit Conservatorul "Gaetano Donizetti" din Bergamo. Alături de Orchestra Filarmonicii din Oradea a apărut de mai multe ori în calitate de solist concertist şi a susţinut recitaluri camerale.

A mai colaborat cu instituţii muzicale din ţară, precum Filarmonica de Stat din Timişoara, Arad şi Satu Mare, Opera Naţională din Timişoara, Opera Naţională Română şi Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

Ansamblul de suflători a fost fondat în primăvara anului 2013, scopul principal fiind susţinerea unor concerte educative, dar de-a lungul anilor, ansamblul a participat şi la diferite evenimente culturale ale oraşului (Concert dedicat Zilei Copiilor, spectacol-eveniment "Cântă Pădurea", "Toamna Orădeană"), precum şi în Săcuieni, Salonta şi Ştei. Ansamblul are un repertoriu bogat de la muzica clasică, muzica uşoară până la cea contemporană.