Artiști consacrați, ca soprana Diana Țugui, mezzosoprana Alexandra Leșiu, tenorul Cristian Mogoșan, bas-baritonul Sebastian Balaj, muezzinul Kalel Ahmad și violoncelistul Bogdan Cocora, alături de corul condus de Lászlóffy Zsolt și de orchestra Filarmonicii Oradea, dirijată de Flavius Filip, vor susține joi, de la ora 21, în Curtea interioară a Cetății Oradea, un concert extraordinar, pe fundal de proiecții video.

Lucrarea „The Armed Man – A mass for Peace” a celebrului compozitor galez Karl Jenkins este dedicată victimelor din conflictul din Kosovo și este o reflecție asupra războiului și consecințelor devastatoare pe care acesta le are pentru oameni, animale și pământ, dar care se încheie totuși într-o notă de speranță pentru pace în viitor, căci tristețea, durerea și moartea pot fi biruite, iar Dumnezeu va șterge toate lacrimile.

O caracteristică specială a piesei sunt diferitele influențe cultural-religioase ale conținutului care cuprinde între altele, chemarea la rugăciune a unui muezin, părți din Biblie și texte din Mahàbhàrata.

Prețul biletelor este de 45 de lei și pot fi achiziționate pe platforma bilete.ro, precum și la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Oradea.