Crăciunul este aproape, iar în jurul nostru sunt multe persoane care au nevoie de un mic ajutor, pentru a fi mai fericiţi. Tinerii care organizează programele din cadrul Centrului de Tineret The Spot Oradea, alături de partenerii centrului, încearcă să dea o mână de ajutor şi să facă sărbătorile de iarnă mai fericite pentru cei mai nevoiaşi orădeni.

Ei organizează două colecte speciale: una pentru elevii care frecventează Centrul de Zi administrat de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea (DASO), iar alta pentru persoanele fără adăpost care merg la Centrul de Noapte din Oradea.

“Pe lângă actul caritabil, de a face o faptă bună şi de a aduce zâmbetul pe faţa unor oameni încercaţi, aceste campanii au şi scopul de a implica tinerii din comunitatea orădeană, într-o perioadă grea de izolare şi educaţie online, în crearea şi organizarea acestor evenimente”, a declarat directoarea centrului, prof. Delia Mela.

Doritorii pot dona cadouri sau bani. De pildă, elevii de la centrul DASO ar avea nevoie de tablete, pentru a putea participa la lecţiile online, dar şi de haine, produse de igienă, dulciuri sau jucării. La Centrul de Noapte, voluntarii vor să ducă produse de igienă ori pături.

Printre primii donatori s-au numărat angajaţii companiei Celestica. Aceştia au vrut atât să sprijine orădenii aflați în nevoie, cât şi să încurajeze implicarea tinerilor. “Angajaţi ai companiei Celestica au dat deja curs invitaţiei la fapte bune, încântaţi de iniţiativa Centrului de Tineret The Spot. Dacă vrei să aduci un zâmbet pe faţa unui copil, de sărbători, te invităm să te implici în acest proiect”, a transmis compania.

Cei care vor să doneze fie duc bunurile la Centrul “The Spot” (str. Rahovei nr. 1), fie fac donaţii în contul bancar al centrului: RO21BTRLRONCRT0280554901.