Fostul principe Nicolae, nepotul Regelui Mihai, este din nou în atenţia presei din Marea Britanie. Ziarul The Telegraph îl compară cu prinţul Harry, referindu-se la povestea de iubire dintre el şi logodnica sa, Alina Binder.

De asemenea, jurnaliştii britanici scriu că Nicolae este "o nouă figură a speranţei" pentru România: "La funeraliile Regelui Mihai I, unde printre cei prezenţi a fost chiar şi Prinţul Charles al Marii Britanii, a apărut o nouă figură a speranţei. Toţi ochii au fost aţintiţi asupra lui Nicolae Medforth-Mills, în vârstă de 32 de ani, care a crescut în comitatul Durham şi a fost educat la Shiplake College, lângă oraşul Henley-on-Thames".

Autorii articolului din The Telegraph se arată indignaţi de gestul Familiei Regale a României, care nu i-au permis să-şi vadă buniciul, pe Regele Mihai I al României, pe patul de moarte. De abia, la ceremoniile funerare ale Majestăţii Sale, fostului Principe Nicolae i s-a permis să participe alături de logodnica sa, Alina.

Britanicii susţin faptul că fostul principe Nicolae va reveni în România, alături de logodnica sa, adăugând că nu intenţionează să intervină asupra autorităţii Custodelui Coroanei.

"Niciodată nu am fost într-o competiţie cu Familia mea. Pentru a surprinde esenţa voi spune că noi reprezentăm Familia Regală a României, iar intenţia noastră este să aducem beneficii ţării, fie că vorbim din punct de vedere economic sau social. Acesta este scopul pentru care suntem aici, iar acesta este lucrul pe care trebuie să-l facem", a mărturisit Nicolae pentru ziarul din Marea Britanie.

Fostul Principe Nicolae era pe locul trei în ordinea succesiunii la tron, însă a fost exclus după ce o fostă iubită a declarat că fostul Principe este tatăl copilului său.

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani, însă printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.