"Tiago Mall Oradea a fost adjudecat astăzi în schimbul sumei de 30,5 milioane de euro plus TVA, reprezentând 85% din valoarea de evaluare. Cumpărătorul a fost societatea Shopping Center Holding, reprezentată de mai mulţi români. În urma acestei vânzări, UniCredit Ţiriac Bank (n.r. banca finanţatoare) îşi va recupera integral creanţa", a declarat, vineri, pentru Wall-Street, Andreea Anghelof, partener în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania.

La licitaţie s-au înscris două companii, după ce la prima licitaţie niciun potenţial cumpărător nu s-a arătat interesat, preţul de pornire fiind atunci de 35,5 milioane de euro plus TVA.

Cumpărătorul are la dispoziţie 60 de zile pentru a achita integral preţul, urmând apoi ca procedura de faliment să fie închisă.

Firma Shopping Center Holding este deţinută de compania Karias Trading Limited (90% din acţiuni), înregistrată în Cipru, şi de omul de afaceri arădean Dumitru Ciocoiu (10%), cunoscut pentru implicarea sa în proiectul de birouri Băneasa Business & Technology Park, arată datele de la Registrul Comerţului.

Pe 30 aprilie, Tribunalul Municipiului Bucureşti a dispus începerea procedurii falimentului companiei MLS Oradea, partea a grupului irlandez Miva, aflată în procedură de insolvenţă încă din toamna anului trecut.

Tiago Mall Oradea are o suprafaţă de aproape 30.000 mp închiriabili şi reprezintă o investiţie de peste 60 milioane de euro.

Citeşte pe această temă şi "Tiago Mall, fără "peţitori": niciun investitor nu s-a interesat de vânzare"