Renumitul Tiberiu Soare revine în orașul de pe Criș pentru a conduce Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea într-un nou concert, joi, de la ora 19, în Sala Enescu Bartok.

Melomanii vor audia Uvertura Leonora nr. 3 de L.v. Beethoven, pentru a marca împlinirea a 250 de ani de la nașterea compozitorului. „Compozitorul a scris patru uverturi inspirate de o melodramă franceză (Bouilly) a epocii revoluţionare. Ultima, numită Fidelio, precede în mod obişnuit reprezentarea dramei. Dintre celelalte trei, cea mai izbutită este Leonora nr. 3, o magistrală sintetizare simfonică a acţiunii”, transmit organizatorii.

În a doua parte a programului figurează celebra suită simfonică Şeherazada, de Nikolai Rimski-Korsakov, o compoziţie ce fascinează atât prin măiestria orchestraţiei, cât şi prin transpunerea în muzică a povestirilor Orientului exotic. Părțile solistice pentru vioară vor fi asigurate de concert-maestrul Filarmonicii, Nagy Kálmán.

Tiberiu Soare, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români ai momentului, desfăşoară o bogată activitate ca dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, iar pe plan internațional activitatea artistului constă în colaborări cu numeroase ansambluri de prestigiu. Aprecierea bogatei activităţi artistice a dirijorului român s-a concretizat şi în numeroase distincţii obţinute de-a lungul anilor.

Organizatorii asigură că evenimentul se va desfăşura cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Biletele pot fi achiziţionate de la sediul Filarmonicii din strada Moscovei nr. 5.