Filarmonica de Stat îşi aşteaptă joi, de la ora 19, din nou melomanii, cu invitaţi de seamă şi un program special.

În prima parte a serii, vor suna acordurile compoziţiei Alborada del gracioso de Maurice Ravel, care face parte dintr-un ciclu de piese compuse în anul 1905 şi grupate sub titlul Oglinzi.

Alexandru Anastasiu a început să compună concertul Anotimpurile - pentru vibrafon, marimbă şi orchestră în urmă cu trei ani. "Un concert avangardist, în care elementele descriptive, melodioase se îmbină armonios cu cele abstracte, sugerând simbolic succesiunea vârstelor omului şi relaţia lui cu Universul", susţine compozitorul, invitat şi în calitate de solist.

În cea de-a doua parte a concertului urmează suitele pentru orchestră I-II Arlesiana de Georges Bizet - muzica de scenă comandată de teatrul Vaudeville din Paris, pentru drama cu acelaşi titlu de Alphonse Daudet.

Invitatul Tiberiu Soare îşi desfăşoară activitatea de dirijor din anul 1999. Colaborează cu numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară, participă la turnee în străinătate şi a primit mai multe distincţii, printre care Premiul Criticii Muzicale pentru aportul său în cadrul proiectului "Traviata - 150 de ani", "Ordinul Coroana României" în Grad de Cavaler.

Din 2004 este dirijorul Ansamblului de Muzică Nouă "Profil" din Bucureşti şi este director general adjunct şi dirijor al Operei Naţionale Bucureşti.

Solistul invitat, Alexandru Anastasiu, instrumentist al Orchestrei Naţionale Radio, este unul dintre cei mai activi artişti percuţionişti români, fiind specializat în marimbă şi vibrafon. A participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale şi a câştigat bursa Yamaha în 2001.