Scandal de toată pomina, miercuri la amiază, pe Bulevardul Decebal. O fetiţă de 10 ani, de etnie romă, a fost acroşată de un Nissan pe trecerea de pietoni de lângă piaţă. Maşina era condusă regulamentar de o orădeancă de 27 de ani, pe sensul de mers spre Podul Decebal.

Potrivit martorilor, fetiţa fugea pe zebră după mama ei şi după surorile ei, care trecuseră deja strada. Mai mult, semaforul era deja pe culoarea roşie. Impactul n-a fost unul foarte puternic, aşa că, din fericire, fetiţa n-a fost grav rănită. Un echipaj SMURD s-a deplasat la locul accidentului, iar medicii au transportat-o pe micuţă la spital. "Victima a suferit leziuni minore şi nu prezintă niciun risc", a explicat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD.

În ciuda acestor fapte, rudele ţigăncuşei s-au certat în stradă cu şoferiţa.

"Eşti oarbă? Nu vezi?!", i-au strigat ei femeii, care a scăpat de furia ţiganilor la apariţia poliţiştilor. Pe loc a rămas însă una din surorile fetiţei accidentate, care s-a întins pe jos, a început să plângă şi să urle, ba chiar să arunce cu papuci în şoferiţă. În final, şi ea a fost liniştită tot de poliţişti.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a felului în care s-a petrecut accidentul.