Tragedie petrecută, în noaptea de miercuri spre joi, la o casă de vacanţă din Şinteu. Doi tineri au murit, iar un altul este rănit, după ce casa în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări.

Potrivit unui comunicat transmis joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost sesizat puţin după miezul nopţii. Trei autospeciale de stins incendii, precum şi echipajul de paramedici din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd au fost mobilizate la locul evenimentului, iar când au ajuns, focul cuprinsese, violent, acoperişul şi mansarda imobilului.

"După efectuarea recunoaşterii preliminare, s-a acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului de la cele trei autospeciale, concomitent cu acţiunea de căutare a posibilelor victime surprinse de incendiu. Astfel, în două din încăperile situate la mansardă au fost descoperite trupurile carbonizate a două persoane. Cele două victime, bărbaţi în vârstă de 24 respectiv 25 de ani, au fost identificate ca fiind cetăţeni de naţionalitate cehă", arată comunicatul ISU.

O a treia persoană, un tânăr în vârstă de 28 de ani, tot ceh, a reuşit să iasă din casă şi să se salveze la timp, însă şi aceasta s-a ales cu arsuri de gradul II la nivelul membrele superioare şi al căilor respiratorii. Pompierii i-au acordat primul ajutor la faţa locului, după care a fost predat echipajului de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, care l-a transportat la unitatea de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean.

"În urma cercetării cauzei probabile, s-a stabilit că incendiul a izbucnit ca urmare a fumatului, respectiv a neglijenţei unuia dintre locatarii imobilului care nu a respectat regulile de bază în astfel de situaţii", mai arată comunicatul ISU.

Focul a mistuit atât acoperişul din lemn cu învelitoare de ţiglă pe o suprafaţă de circa 200 metri pătraţi, cât şi întreaga mansardă a imobilului, compusă din cinci încăperi. De asemenea, în exteriorul clădirii, a fost afectată izolaţia din polistiren şi tencuiala decorativă pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi. Atât pompierii, cât şi poliţia continuă cercetările.