Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş au descoperit, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1, 96.000 de ţigarete pe care un cetăţean maghiar încerca să le introducă ilegal în ţară ascunse într-un locaş special amenajat în maşina personală.

Potrivit comisarului-şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea, ţigările erau ascunse în podeaua unui autoturism Peugeot Boxer, condus de cetăţeanul maghiar Robert F. în vârstă de 25 de ani. Ţigările pe care acesta vroia să le introducă în ţară aveau timbru cu "for duty free only".

"Şoferul a declarat că ţigările îi aparţin şi le-a achiziţionat din Ungaria cu scopul de a le comercializa în România", a mai precizat Dan Lazăr.

Cele 4.800 de pachete de ţigări, în valoare de 40.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării. Şoferului i-a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete şi tentativă de contrabandă.