Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 1, la punctul din Borş, 9.850 de pachete de ţigări Jin Ling ascunse în cutii de carton care teoretic conţineau balsam Cocolino.

Ţigările au fost descoperite într-o autoutilitară Volkswagen condusă de cetăţeanul Denes L., în vârstă de 36 de ani, care era însoţit de Attila P., în vârstă de 46 ani, ambii cu domiciliul în judeţul Harghita. Cei doi nu aveau documente de provenienţă pentru cele aproape 10.000 de pachete de ţigări, inscripţionate cu "for duty free only".

"Attila P. a declarat că ţigările îi aparţin şi le-a achiziţionat din Ungaria cu scopul de a le comercializa în România", a precizat comisarul-şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de aproximativ 20.000 euro, a fost reţinută în vederea confiscării. Harghiteanului Attila P. i s-a întocmit lucrare penală pentru contrabandă de ţigări şi deţinere în afara antrepozitului fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete.