Rețeaua de socializare TikTok a primit o amendă de 345 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru încălcarea regulilor de protecție a datelor (GDPR) în prelucrarea informațiilor referitoare la minori, scrie hotnews.ro.

Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor (DPC) a demarat, în septembrie 2021, o investigație asupra aplicației deținute de gigantul chinez ByteDance, care astăzi are 134 de milioane de utilizatori în UE și 150 de milioane în America. 

Ancheta a scos la iveală că înregistrarea copiilor pe platformă s-a făcut în așa fel încât conturile lor au fost definite ca fiind publice în mod implicit. De asemenea, o altă neregulă depistată este la „conexiunea de familie”, unde TikTok nu verifica dacă utilizatorul asociat unui cont de copil este părintele sau tutorele lui. 

Drept urmare, s-a decis aplicarea unor amenzi administrative în valoare totală de 345 de milioane de euro și oferirea unui termen de trei luni în care compania să se conformeze regulilor UE.

Un purtător de cuvânt al companiei chineze a declarat pentru AFP că TikTok „nu este de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii aplicate”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!