Episcopia Greco Catolică din Oradea organizează în weekend, în oraşul de pe Criş, întâlnirea pregătitoare a celui de-al V-lea lea Campus Ecumenic de la Loreto, din Italia. Timp de trei zile, de vineri până dumninică, grupuri de credincioşi conduşi prelaţi de mai multe rituri din România, Italia, Suedia şi Danemarca vor participa împreună la liturghiile zilnice, rugăciuni ecumenice, dar şi la plenare de lucru şi momente artistice.

Potrivit unui comunicat transmis de Episcopie, evenimentul se desfăşoară în perioada 22-24 februarie, la Seminarul Teologic Greco-Catolic, în organizarea Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. Manifestarea vine să întâmpine cel de-al V-lea Campus Ecumenic Internaţional, ce va avea loc în vară la Centrul Ioan Paul al II-lea din localitatea italiană Loreto, considerată a fi capitala spirituală a tinerilor.

Potrivit comunicatului, la această manifestare spirituală fără frontiere au confirmat participarea delegaţii de rit romano-catolic din Italia, luterani din Suedia şi Danemarca, dar şi greco catolici, ortodocşi şi romano catolici din România.

Programul celor trei zile ale întâlnirii cuprinde rugăciuni de dimineaţă pregătite de grupuri din mai multe confesiuni, ore de meditaţii asupra unor tematici biblice, discuţii de pregătire a campusului ecumenic de la Loreto, rugăciuni, discuţii cu episcopul unit de Oradea - Virgil Bercea, dar şi concerte susţinuet de tineri artişti, vizitarea Peşterii Urşilor, a Catedralei Sfântul Nicolae, precum şi a altor obiective cutural istorice locale.