Filarmonica de Stat Oradea propune pentru seara de joi, de la ora 19, un program deosebit. Seara va începe cu uvertura Hebridele, de F. Mendelssohn-Bartholdy, care a fost marcat profund de frumuseţile peisajului din Scoţia, mai precis de o peşteră de pe Insula Staffa (sudul Hebridelor interioare), denumită Grota lui Fingal, înconjurată de stânci de bazalt.

Urmează Concertul nr. 2 în Si bemol major, op. 19 de Ludwig van Beethoven şi Simfonia nr. 38 "Praga" în Re major, K.504 de Wolfgang Amadeus Mozart, prezentată la Praga, de aici, şi numele.

Dirijorul invitat, Andrea Barizza, a absolvit Conservatorul de Muzică "Giacomo Puccini" din La Spezia, secţia pian. A urmat studii de dirijat de orchestră la Universitatea de Muzică "Carl Maria von Weber" din Dresda. A participat la numeroase masterclass-uri şi a colaborat cu violonişti de renume internaţional, precum Dmitri Berlinsky sau Viktor Tretiakov.

În prezent Andrea Barizza este asistent al dirijorului Michale Sanderling la Filarmonica din Dresda.

Melomanii sunt asiguraţi astfel de instituţia orădeană, pe fondul răspândirii în Italia a virusului COVID-19, că dirijorul, deşi de origine italiană, locuieşte de mult timp în Germania.

Solistul Fülei Balázs a început studiul pianului la vârsta de 8 ani. A obţinut diploma de studii superioare la Academia de Muzică "Liszt Ferenc". A concertat în Palatul Artelor din Budapesta, Konzerthaus din Viena, Concertgebouw din Amsterdam, precum şi în Carnegie Hall din New York. The International Holland Music Sessions l-a desemnat de două ori să fie solistul turneului "New Masters On Tour".

Abonamentele sunt valabile, iar bilete mai pot fi cumpărate la sediul Filarmonicii.