Miercuri, 23 ianuarie, la ora 19, Orchestra simfonică a Filarmonicii orădene şi saxofonistul Réman Zoltán, sub bagheta dirijorului invitat Vladimir Fanshil din Australia vor interpreta Rapsodia pentru saxofon și orchestră de Cl. Debussy, Concert pentru saxofon și orchestră în Mi bemol major, op. 109 de A. K. Glazunov şi  Simfonia I în sol minor, op. 13, de P. I. Ceaikovski.

Dirijorul australian invitat, Vladimir Fanshil, este fondatorul și directorul artistic al seriei de concerte inovatoare „Maeștri Debutanți” organizat de Filarmonica din Sankt Petersburg. De-a lungul carierei a condus orchestre renumite, precum Orchestra de Stat „Hermitage", Konzerthaus Orchestra Berlin, Orchestra Teatrului Mariinsky sau Opera din Sydney.

Saxofonist şi clarinetist de excepţie, Réman Zoltán este de asemenea invitatul serii. A activat în orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, iar începând cu 2009 este prim clarinetist al Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, membru fondator al formației de muzică contemporană „Anonymus” şi al cvartetului de saxofoane „Transylvanian Saxophone Quartet”.

Abonamentele sunt valabile, iar bilete se găsesc la sediul Filarmonicii din strada Moscovei nr. 5.