Serviciul Paşapoarte se confruntă cu o mare afluenţă de public, determinată de sezonul estival, în care mulţi dintre români îşi fac documente de călătorie, sau cei plecaţi de mai multă vreme din ţară şi le reînnoiesc.

„Pentru a preîntâmpina perioadele lungi de aşteptare la ghişeu se prelungeşte programul de lucru", a anunţat, luni, Cancelaria prefectului judeţului Bihor. Astfel, noul orar al instituţiei de pe strada Dunărea este: de luni până joi de la 8 la 18 iar vineri de la ora 8 la 16.

Şi ghişeul de eliberare a certificatelor de cazier, de pa aceeaşi stradă, şi-a anunţat prelungirea temporară a programului, din cauza afluxului de solicitanţi. În zilele de 4, 5, 6 şi 9 august, programul de lucru este între orele: 08.00 - 13.00; 14.00 - 16.00; 16.10 - 20.00.

"Cazierul judiciar poate fi eliberat doar dacă sunt achitate taxele aferente, care pot fi plătite la orice trezorerie de pe raza judeţului Bihor, cu respectarea programului de funcţionare a respectivei instituţii", precizează Inspectoratul de Poliţie.

Pe de altă parte, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor anunţă cetăţenii municipiului Oradea şi ai comunelor arondate că a fost remediată defecţiunea la imprimanta de tipărire a cărţilor de identitate, anunţată în cursul săptămânii trecute, astfel că termenul de eliberare a actelor de identitate, începând cu data de 2 august 2010, este din nou cel de 3 zile.

"Direcţia de Evidenţă a Persoanelor îşi cere scuze cetăţenilor pentru inconvenientul cauzat de această defecţiune tehnică", se spune într-un comunicat.