Apreciatul regizor român Radu Afrim, cunoscut datorită originalităţii sale şi faptului că abordează aproape întotdeauna texte contemporane, şi-a făcut debutul pe scena orădeană, vineri seară, în cadrul Festivalului de Teatru Scurt.

Pe parcursul verii, Radu Afrim a venit la Oradea pentru a lucra cu actorii Teatrului Regina Maria la spectacolul "În curând vine timpul", scris de daneza Line Knutzon. În distribuţia spectacolului, pe lângă actori ai Teatrului Regina Maria, precum Richard Balint, Elvira Rîmbu ori Pavel Sîrghi, regizorul a adus-o la Oradea, pentru rolul principal feminin, pe actriţa Liliana Ghiţă, de la Teatrul Maria Filotti din Brăila.

Actriţa a făcut un rol excelent în pielea personajului Rebekka, o femeie cu prea mult timp pentru a sta... dar prea puţin pentru soţ ori copiii ei. Replicile haioase ale actriţei au stârnit hohote de râs din public.

Dar n-a fost singura remarcată de spectatori, căci întreaga distribuţie, ajutată de decorul original şi muzica deosebită, a reuşit să pună în scenă un spectacol despre jocul unor oameni cu timpul şi despre motivele care îi duc pe aceştia la dorinţa de a-l accelera subit, până când, prea bătrâni pentru a mai repara ceva, se trezesc că nu au făcut nimic să-şi schimbe soarta. La finalul spectacolului care s-a întins pe aproape două ore, spectatorii au aplaudat minute în şir în picioare reprezentaţia artiştilor.

Deşi vedeta premierei, regizorul Radu Afrim nu s-a aflat vineri seară la Oradea, căci, potrivit reprezentanţilor Teatrului Regina Maria, acesta repetă pentru un spectacol la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Astfel că, după premieră, în foaierul de la etajul I, lansarea cărţii "Ţesuturile fragilităţii", de Cristina Rusiecki (critic de teatru şi jurnalist cultural), care a scris un volum despre faima şi stilul regizoral al lui Afrim, a avut loc în absenţa acestuia.