Procurorii DIICOT din Bistrița Năsăud au anunțat, sâmbătă, că au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați care sunt acuzați de trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit comunicatului DIICOT, trei dintre cei șase inculpați au început activitatea în martie 2019, iar ulterior și ceilalți trei au aderat la acest grup, al cărui scop „l-a reprezentat exploatarea persoanelor de sex feminin pentru practicarea prostituției, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, în vederea obținerii de sume însemnate de bani”.

Fetele pe care le-au obligat să se prostitueze sunt din municipiul București și din județele Sibiu, Bistrița Năsăud, Maramureș și Bihor, iar proxeneții le-au convins prin metoda „loverboy”. Mai precis, au pretins că le iubesc pe fete, ca să le poată manipula.

„Ulterior, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, inculpații le-au exploatat prin metoda ”sex-touring” atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Austriei, Germaniei și Olandei. Clienții au fost racolați prin intermediul anunțurilor online publicate pe site-urile de profil, administrate și actualizate permanent de membrii grupului infracțional, astfel încât acestea să fie mereu printre primele rezultate ale căutărilor”, a transmis DIICOT.

Banii pe care fetele i-au câștigat au ajuns doar la cei șase proxeneți, care i-au cheltuit pentru ei înșiși și pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția.

Procurorii DIICOT au dispus și confiscarea unor sume de bani uriașe de la inculpați: 739.495 euro și ‪1.253.265 lei.

Din cei șase proxeneți, patru sunt în arest preventiv și doi în arest la domiciliu, a mai comunicat DIICOT. Judecata lor va începe la Tribunalul Bistrița Năsăud.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!