Voluntarii din Oradea au marcat Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV), un eveniment național coordonat de Asociația Pro Vobis Cluj Napoca.

Între 15 și 21 mai, Asociația Cătunul Verde și Centrul de Tineret Oradea, din cadrul Direcției Județene de Sport și Tineret, parteneri locali ai SNV, au ținut ateliere de instruire a voluntarilor în două licee din Oradea și ateliere de terapie recreativă și prin artă la Spitalul de recuperare din Băile 1 Mai, spital care are ca beneficiari zeci de copii din toată țara.

Cu 48 de elevi de la Colegiul Național Iosif Vulcan, organizatorii au ținut ateliere de animație socio-educativă și de pictură pe sticlă, iar pe alți 58 de elevi de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr i-au învățat să modeleze baloane.

„Dincolo de abilitățile dobândite de tineri în cadrul atelierelor, acestea au fost și un prilej de promovare a ideii de voluntariat, un punct de plecare pentru ca, sub umbrela voluntariatului, acestea să fie folosite în noi activități și proiecte dedicate sprijinirii copiilor și tinerilor cu precădere celor din medii vulnerabile”, a spus Georgeta Szabo, voluntar al asociației Cătunul Verde.

Câțiva dintre elevii care au participat la ateliere au și spus că vor să devină voluntari ai celor două ONG-uri orădene.

Tot sub egida Săptămânii Naționale a Voluntariatului, Cătunul Verde și Centrul de Tineret Oradea au mers la Spitalul de recuperare pentru copii din Băile 1 Mai, unde au ținut cu pacienții care au între 3 și 18 ani ateliere de împletit brățări, pictură tip vitraliu, pictură pe figurine de ipsos, confecționat felicitări. În total, peste 70 de copii și tineri aflați în spital au participat la aceste activități.

„Ne-am bucurat de zâmbetele și declarațiile de dragoste ale copiilor din spital, cele mai sincere momente pentru care suntem recunoscători fiecărui voluntar în parte, fiecărui donator, sponsor, părinte, cadru medical sau angajat al spitalului și în special părinților care îi încurajează pe copii să participe!”, a mai spus Georgeta Szabo.

Materialele folosite la atelierele de la Spitalul de recuperare pentru copii din Băile 1 Mai au fost puse la dispoziție voluntarilor de Banca Pentru Alimente Oradea.

Asociația Cătunul Verde lansează o invitație tuturor celor care vor să se implice voluntar în activități în folosul copiilor, în special al celor proveniți din medii vulnerabile. Doritorii vor semna un contract de voluntariat, iar studenții vor primi și adeverință care îi poate ajuta să primească credite la facultate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!