Judoka orădeni, componenţi ai clubului LPS CSS Liberty s-au remarcat la întrecerile Finalei Campionatului Naţional de juniori III, care s-a desfăşurat la Focşani. Astfel, sportivii bihoreni au reuşit să obţină trei clasări pe podium, dintre care una pe primul loc şi două pe poziţia secundă.

Performerul delegaţiei orădene a fost Alex Mierluţ (foto), cel care, în cadrul categoriei +81 kg s-a situat pe primul loc şi a devenit campion naţional, după ce şi-a învins toţi adversarii la ippon şi anume pe braşoveanul Pipirig în turul I, apoi pe ciucanul Kajtar, pe hunedoreanul Ilie, în semifinale şi pe arădeanul Nagy, în finală.

O evoluţie foarte bună a avut însă şi campionul de anul trecut, Mihai Tămăşan, ajuns în finală tot cu focşăneanul Burduşel. Dacă însă anul trecut în limitele categoriei 60 kg a câştigat Mihai, anul acesta în cadrul categoriei 66 kg, a câştigat focşăneanul, Mihai devenind vicecampion naţional.

De asemenea, Cristina David, o altă speranţă a judo-ului orădean şi-a câştigat şi ea toate meciurile disputate în calificări, pierzând în finală în faţa clujencei Toma.

Într-o altă ordine de idei, rezultate de excepţie pentru orădeni au fost obţinute şi-n întrecerea echipelor pe Euroregiuni, unde echipa feminină a Euroregiunii 6 (N - V), a devenit campioană naţională, iar cea masculină a obţinut o preţioasă medalie de bronz.