Patru juniori legitimaţi la Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea participă în perioada 13-15 februarie la Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul pentru copii şi juniori mici, care se desfăşoară la Sala Polivalentă din Bucureşti. Cei patru, trei juniori II şi o junioare III, vor concura la divizia de arc compound.

Pentru participarea la Campionatul Naţional de Juniori, C.S. "Redpoint" a făcut o selecţie riguroasă, tinerii sportivi fiind supuşi unor teste şi antrenamente severe conduse de instructorul diviziei compound a clubului, Luca Baroni. Pentru deplasarea la campionat s-au calificat, în cele din urmă, Alin Mureşan, Cosmin Antal şi Victor Kiss (juniori II), precum şi Vivien Bălteanu (junioare III).

Competiţia se desfăşoară în format 60 de săgeţi plus eliminatorii şi finale pe distanţa standard de indoor, 18 metri, pe ţinta triplă verticală de 20 de centimetri. De precizat însă că la acest tip de ţintă cercul de 10 puncte are doar doi centimetri în diametru.

"Obiectivele pe care şi le propune clubul la acest campionat de juniori sunt un loc 1, medalia de aur şi titlul de campion naţional la juniori II compound, încă un loc pe podium la aceeaşi categorie, precum şi o medalie la junioare III compound. De asemenea, un alt obiectiv este verificarea nivelului de pregătire al juniorilor, având în vedere că cei patru sunt la primul concurs de anvergură din cariera lor", a declarat Mircea Stroe, antrenor al C.S. "Redpoint" şi, totodată, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor.