Din toamnă, cinci tineri care au crescut în centrele de plasament vor putea studia la facultăţile Universităţii din Oradea fără să plătească taxă de şcolarizare.

În şedinţa de luni, Senatul Universităţii a votat alocarea a cinci locuri bugetate la studii de licenţă pentru absolvenţi cu diplomă de bacalaureat proveniţi din centrele de plasament.

Prevederea se regăseşte în metodologia de admitere şi stabileşte că aceşti tineri admişi la facultate pe locuri cu taxă trebuie să solicite prin cerere scrisă ocuparea unui loc bugetat, dovedind şi faptul că sunt eligibili. Universitatea va distribui cele 5 locuri în funcţie de media de admitere.

Metodologia de admitere votată luni de senatorii Universităţii mai prevede că înscrierile candidaţilor în sesiunea iulie 2020 se vor derula între 8 şi 31 iulie, iar în sesiunea de toamnă între 1 şi 21 septembrie. Taxele de admitere vor fi la acelaşi nivel ca anul trecut: 150 de lei este cuantumul taxei de înscriere, tot atât este taxa de contestaţii, respectiv 100 de lei cea de înmatriculare. Pentru studenţii străini, taxa de procesare dosare este de 150 de euro.