Doi elevi din satul Băiţa şi-au mobilizat prietenii şi, profitând de vremea frumoasă, au ieşit sâmbătă la curăţenia de primăvară. Elevi de liceu, Radu Pele şi Gabriel Bâlc s-au mobilizat văzând mizeria din sat. "Ideea ne-a venit spontan când am văzut câte gunoaie sunt. Ne-am hotărât să strângem încă nişte prieteni şi să le strângem", a povestit Radu Pele.

Cei şapte prieteni au reuşit să strângă în circa patru ore, din sat şi de pe malul Crişului Băiţei, care nu a fost de ani de zile, 11 saci cu gunoaie.

Reacţia localnicilor a fost pe măsură. Unii săteni care i-au văzut pe tineri la muncă s-au oprit să le dea o mână de ajutor, iar alţii care au văzut rezultatul acţiunii i-au felicitat pe reţelele de socializare.

În câteva ore, conturile de Facebook ale celor doi iniţiatori au strâns circa 150 de mesaje de felicitare.

"Sperăm ca în săptămânile următoare să ne putem mobiliza din nou să curăţăm iedera şi spinii. Ne-am dori ca şi alte persoane să ne urmeze exemplu şi să participe la o astfel de acţiune sau chiar să iniţieze una", a spus Radu.

În plus, pentru păstrarea curăţeniei tinerii şi-ar dori ca administraţia locală să monteze coşuri de gunoi pe toate străzile, nu doar în centrul satului. Poate aşa trecătorilor le-ar fi jenă să arunce gunoaiele pe jos...