Organizaţia de tineret a UNPR Oradea a anunţat că susţine referendumul privind unirea dintre Oradea şi Sînmartin şi îi îndeamnă pe orădeni să iasă la vot şi să voteze pro-unificare.

"Organizaţia de Tineret a Uniunii Naţionale pentru Progresul României - filiala Oradea, susţine referendumul pentru fuziunea municipiului Oradea şi comuna Sânmartin din data de 14 iunie 2015, invitându-vă şi pe dumneavoastră, locuitori ai municipiului Oradea, să vă exercitați dreptul la vot", se arată într-un comunicat remis duminică de preşedintele tineretului UNPR-ist orădean, Andrei Remus Toia.

Acesta a înşiruit, fără mai multe detalii însă, motivele pentru care organizaţia pe care o conduce susţine unirea dintre cele două localităţi: dezvoltarea turismului prin investiţii, creşterea calităţii serviciilor prin concurenţă, crearea de noi locuri de muncă prin atragerea de investiţii şi oportunitatea construirii de blocuri ANL pentru tineri.

Duminică, orădenii sunt chemaţi să iasă la vot să spună dacă îşi doresc sau nu unificarea cu comuna Sînmartin, pentru a doua oară în acest an, după ce primul referendum, din 10 mai, nu a fost validat din lipsă de cvorum.