În weekend la Târgu Mureş s-a desfăşurat a patra ediţie a turneului internaţional de judo pentru copii, dotat cu Cupa "CIS GAZ", competiţie la care şi în acest an au luat parte sportivi de la categoriile de vârstă U10, U12 şi U14, proveniţi de la 53 de cluburi din România, 3 cluburi din Republica Moldova şi unul din Bulgaria. În total au participat peste 500 de sportivi, care şi-au disputat întâietatea pe cele 6 tatami (saltele, spaţiu de luptă), amenajate în Sala Sporturilor, cu dorinţa aprigă de a cuceri o medalie cat mai strălucitoare.

Delegaţia orădeana de la LPS CSS Liberty a fost compusă din 38 de sportivi, care au concurat la toate cele trei categorii de vârstă, tinerii judoka orădeni reuşind un bilanţ de 19 medalii şi locul 1 în clasamentul pe cluburi.

Cele mai bune rezultate, încununate prin cucerirea medaliilor de aur au fost cucerite de:

- Adriana Barani, la categoria 36 kg, şi Raul Bodea, la 38 kg, în cadrul categoriei de vârstă de Copii U10;

- Aida Ludescher, la 32 kg, Sarolta Lungu, la 44 kg, Carina Jurca, la 48 kg, Arian Falaus, la 46 kg, şi Daniel Fazekas, în cadrul categoriei 50 kg, la Copii U 12;

- Alexandru Popa, la 50 kg, si Cristian Popa, la 55 kg, Copii U 14.

Pe locul secund şi, implicit, în posesia medaliilor de argint au intrat:

- Jesica Filip, la 26 kg Copii U 12, şi Dominik Ludescher, la 55 kg Copii U 14.

Locul III şi medaliile de bronz au fost cucerite prin:

- Bianca Popa, la 26 kg, Flavia Groza, la 40 kg, David Popa, la 27 kg şi Alin Abrudan, la 50 kg, Copii U 10;

- Raul Dobocan, la 55 kg, Copii U 12;

- Cristina Meşter, la 40 kg, Robert Boldiş, la 42 kg şi David Varga, la 60 kg, Copii U 14;

De asemenea, comportări meritorii au mai avut şi Alex Creţ, la 55 kg, Andrei Pontoş, la 46 kg, Eduard Gyoker, la 34 kg, care au terminat competiţia pe locul V, pierzând în lupta pentru medaliile de bronz.

Sportivii orădeni de la LPS-CSS Liberty Oradea sunt pregătiţi şi au fost însoţiţi la Târgu Mureş de antrenorii lor, profesorii Olimpia Ianc, Alina Borza, Alexandru Goncearenco şi Emil Morar.