Anul acesta, sărbătoarea Sfântului Andrei, de pe 30 noiembrie, este o zi liberă naţională, astfel că Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români din Oradea organizează o excursie pentru tinerii orădeni, indiferent că sunt sau nu studenţi.

Astfel, în după-amiaza zilei de 29 noiembrie, tinerii vor porni spre Mănăstirea Oaşa din judeţul Alba, cunoscută şi ca mănăstirea tinerilor şi o promotoare a tradiţiilor româneşti. "Acolo vom participa la Privegherea în cinstea Sfântului Apostol Andrei, apoi, în dimineaţa următoare, la Sfânta Liturghie în hainele strămoşilor noştri. Vom cânta cântece patriotice, iar apoi va urma o conferinţă cu Părintele Iustin şi preotul Marcel şi poate chiar vom şi urca pe munte, dacă vremea va fi frumoasă", explică vicepreşedintele ASCOR Oradea, Oana Prajea.

Sâmbăta, de Ziua Naţională a României, tinerii vor coborî la Alba Iulia şi vor participa la ceremoniile din cetatea Unirii, iar seara îl vor colinda pe ÎPS Irineu, Mitropolit al Olteniei. Seara, studenţii vor urca iar la Oaşa, unde duminica vor participa la Sfânta Liturghie.

Costul excursiei variază, în funcţie de numărul de doritori, între 40 şi 70 de lei. Cei care doresc să meargă în excursia ASCOR Oradea pot să o sune pe vicepreşedinta organizaţiei, Oana Prajea, la numărul de telefon 0744.361.943.