Tot mai multe firme bihorene cer Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor să le repartizeze muncitori din categorii defavorizate, cum sunt tinerii care ies din centrele de plasament ori bihorenii cu dizabilităţi.

"Există două motive: firmele vor să facă acte de responsabilitate socială, sunt angajatori în Bihor care chiar pun preţ pe astfel de acţiuni, şi sunt firme care ar corobora acest aspect cu beneficiile financiare. Pentru un astfel de angajat care are între 16 şi 25 de ani, angajatorul primeşte o subvenţie de 1.000 de lei lunar, iar pentru cei peste 25 de ani 500 de lei lunar", a declarat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Astfel, AJOFM Bihor îi invită pe bihorenii din aceste categorii să profite de medierea gratuită pe care instituţia o asigură în găsirea unui loc de muncă. La sediul instituţiei, din strada Transilvaniei nr. 2, consilierul Maricica Juca răspunde de Centrul de informare, consiliere şi asistenţă la locul de muncă pentru persoanele cu handicap.