Organizaţia de tineret a PDL Bihor a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că "aproximativ 30 de tineri" cărora li s-au alăturat şi "alte persoane de toate vârstele" au reprins la Oradea "flacăra democraţiei", simbolul preşedintelui suspendat Traian Băsescu în campania pentru referendum. Tinerii bihoreni s-au adunat în semn de protest faţă de primarul USL din Orşova care, duminică, a luat torţa cu "flacăra democraţiei" şi a aruncat-o în Dunăre.

"Tinerii prezenţi în Piaţa Unirii s-au declarat apărători ai democraţiei, ai statului de drept şi au venit pentru a aprinde "flacăra democraţiei" din dorinţa de a păstra viu spiritul celor care au murit în 1989 pentru ca în România să existe libertate de opinie şi pentru a-i sancţiona pe cei care încearcă în aceste zile să îngrădească aceste libertăţi fundamentale", se arată în comunicatul OT PDL.

"Apărătorii democraţiei" au aprins însă nu o flacără, ci chiar mai multe. Fiecare dintre ei s-a pozat ţinând în mână o torţă de grădină similară cu cele ce se găsesc de vânzare în hypermarketurile de bricolaj.

"Flacăra aprinsă la Oradea reprezintă simbolul tinerilor de dreapta prin care ne manifestăm susţinerea faţă de principiile democraţiei şi totodată dezacordul faţă de actiunile abuzive ale USL. Continuând în acest ritm, mâine-poimâine vom ajunge să fim ridicaţi de pe stradă doar pentru că avem altă opinie decât a unor persoane din USL", a declarat, conform comunicatului, şeful tinerilor PDL-işti, Bogdan Manafu.