Cei mai tineri poloişti orădeni sunt angrenaţi în această perioadă într-o competiţie ce reuneşte echipele cu jucători născuţi în anii 1997-2000 din Ardeal.

Astfel, întrecerile rezervate grupelor de copii din anul 2000 s-au şi încheiat deja, cu victoria elevilor antrenorului Cosmin Goina, jucătorii de la CS Crişul, care s-au impus într-un mod autoritar.

Competiţia, care a reunit la start 4 echipe, Crişul Oradea, Water Sport Oradea, Dinamo Oradea şi Viitorul Cluj, a cuprins patru turnee, ultimul fiind programat în week-end la Bazinul Acoperit Crişul. Astfel, fiecare echipă a disputat câte 12 jocuri, clasamentul final propulsând-o pe CS Crişul în frunte. Pe locul II s-a situat Water Sport, tot o echipă de la CS Crişul, dar cu jucători mai tineri, născuţi în anii 2001 şi 2002. Pe locul III s-a clasat Dinamo Oradea, iar pe poziţia a IV-a, Viitorul Cluj.

Competiţia similară rezervată grupei de copii născuţi în anul 1999 şi care este tot la prima ediţie, s-a încheiat tot cu victoria celor de la Crişul, care au fost secondaţi de Dinamo Oradea, Viitorul Cluj şi Torpi Tg. Mureş.

Întrecerile grupei 1997 se mai află în desfăşurare însă. Acestea au reunit la start 6 echipe şi mai au de disputat un turneu, "cel mai probabil la Braşov", după cum susţine antrenorul Cosmin Goina, după ce s-au disputat jocuri până în prezent la Oradea, Tg. Mureş şi Cluj.

Înaintea ultimului turneu, prevăzut luna viitoare, în clasamentul la zi, lideri sunt tot orădenii de la Crişul, urmaţi de Viitorul Cluj, Aqua Sport Tg. Mureş, Dinamo Oradea, CSM Braşov şi Torpi Tg. Mureş.

"Este o competiţie în cadrul căreia am dorit să invităm toate cluburile din Ardeal, pentru a da posibilitatea tinerilor înotători să evolueze cât mai mult într-un cadru organizat. Iniţiativa a fost a noastră, a orădenilor, de altfel, noi ne implicăm în organizare şi când au loc turnee în alte oraşe. Dintre cluburile din Ardeal, doar cei de la Arad nu au putut participa la această primă ediţie. Sperăm însă că de la anul Cupa Transilvaniei să facă parte şi din cadrul calendarului Federaţiei Române de Polo", ne-a declarat antrenorul echipei CS Crişul, Cosmin Goina.