Sergiu David, proaspăt vicepreşedinte al PSD Oradea şi cel mai tânăr vicepreşedinte de organziaţie social-democrată din ţară, a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, o iniţiativă pentru studenţii orădeni.

"În urma discuţiilor cu organizaţiile studenţeşti, o problemă stringentă este legată de locurile de parcare", a declarat David. Aşadar, PSD-iştii vor ca pe baza carnetului de student şi al talonului maşinii, studenţii să obţină un abonament care le-ar oferi posiblitatea să-şi parcheze maşinile în apropierea facultăţilor la care studiază. Vicepreşedintele PSD susţine că va înainta propunerea sa Administraţiei Imobiliare Oradea.

De altfel, preşedintele PSD Oradea, Liviu Sabău Popa, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că această idee a pornit din dorinţa atragerii cât mai multor studenţi, inclusiv din judeţele Satu Mare şi Sălaj.

Iniţiativa pare a fi prima dintr-un şir mai lung de astfel de idei, menite să le ofere tinerilor cât mai multe facilităţi, ca să opteze pentru Universitatea din Oradea. Totuşi, PSD-iştii nu au oferit mai multe astfel de exemple.

Fiind întrebaţi de jurnalişti câţi studenţi au maşini proprii, reprezentanţii PSD au spus că nu deţin date exacte. În acest context, liderii social-democraţi au fost întrebaţi dacă nu ar fi mai oportun să solicite gratuitate pentru toţi studenţii în transportul public, răspunsul lor fiind că au mai emis această pretenţie Primăriei în trecut, dar a fost respinsă.

Larisa Georgiana Vidican