Cu etapa găzduită de oraşul Alexandria, s-a încheiat zilele trecute Campionatul Naţional de fotbal-tenis rezervat juniorilor şi fetelor. Echipele CS Tengo Salonta au făcut legea în ediţia din acest an a întrecerii interne, monopolizând podiumul de premiere la juniori.

Înscris în competiţie cu trei echipe (jumătate din numărul de participante), clubul salontan nu a avut practic contracandidată la titlu, lupta pentru locul I fiind o afacere "internă". Dacă Tengo 1 (alcătuit din Alex Sorean - campion mondial de simplu la juniori, Illyés Gergő, Kelemen Ádám, Bődi Márk) a dominat autoritar întrecerea câştigând detaşat (138 puncte), lupta pentru locul secund a fost deosebit de acerbă, între componenţii echipei Tengo 2 şi 3, respectiv cei de la Comexim R Lupeni. Tengo 3 s-a aflat mai mereu pe poziţia secundă a clasamentului, însă, ultima etapă, a adus o răsturnare spectaculoasă de situaţie. În urma rezultatelor, Tengo 2 (Csősz Krisztián, Kelemen Dávid, Denis Purjea) a revenit pe locul doi (110 puncte), iar Tengo 3 (Nagy Darius, Nicuşor Anca, Illyés Tamás) a terminat, la egalitate de puncte (105) cu formaţia din Lupeni pe ultima treaptă a podiumului.

"În urma rezultatelor înregistrate la etapă, a fost nevoie de un baraj între Tengo 2 şi 3 pentru a stabili ierarhia finală. Oricum rezultatele obţinute în acest an la juniori, sunt excelente", a precizat Vasile Sorean, conducătorul clubului salontan, cel care, în calitate de vicepreşedinte al FRFT, a premiat echipele feminine participante la Campionatul Naţional.

Formaţiile de juniori au fost premiate în numele FRFT de către reprezentanţii clubului gazdă. Pe locul 5 s-a clasat Viitorul Alexandria, iar pe 6, Comexim R Lupeni. Campioana întrecerii feminine a fost Comexim R Lupeni (120 puncte), care a devansat formaţiile Fotbal-tenis Răzvan Cluj-Napoca (98), Viitorul 003 Alexandria (97) şi Cobra Topaz Bucurşeti (63).

Antrenorii echipelor participante vor face în următoarele zile nominalizările pentru lotul naţional de juniori care se va pregăti pentru participarea la Campionatul Mondial, programat la finele acestui an, în Croaţia.