Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor a anunţat că poliţiştii din cadrul Sectorului de Frontieră Borş au descoperit, joi, la un control, pe sensul de intrare în ţară, un automarfar furat care trebuia să ajungă în Republica Moldova.

"În urma controlului de frontieră a rezultat că automarfarul este furat din Franţa, iar numerele şi documentele de înmatriculare ale acestuia sunt false. Şoferul a fost condus la sediul SPF Borş, unde a declarat că a fost contactat de un conaţional a cărui identitate nu o cunoaşte care i-a cerut să efectueze un transport din Franţa până în Republica Moldova contra sumei de 500 euro", se arată în comunicat.

Conducătorul TIR-ului a mai susţinut că, odată ajuns în Franţa, a preluat automarfarul dintr-o parcare aflată în una din suburbiile Parisului, unde i s-a indicat şi traseul de urmat până la destinaţie: Franţa - Germania - Cehia - Slovacia - Ungaria - România - Republica Moldova.

"La controlul fizic, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul automarfarului un sistem format dintr-o baterie şi un emiţător, care avea ca utilitate anihilarea semnalului GPS al automarfarului, astfel încât acestuia să nu-i poată fi detectată poziţia", se mai arată în comunicat.

Automarfarul era marca DAF şi era fabricat în anul 2007, valoarea acestuia ridicându-se la 65.000 de euro.

Astfel, oamenii legii i-au întocmit cetăţeanului moldovean, care conducea autotrenul, actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru furt calificat, tăinuire şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.