Un TIR ce transporta miere a luat foc, marţi seară, pe strada Ovid Densuşianu din Oradea, după ce a lovit parapeţii de pe marginea şoselei.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, apelul de urgenţă s-a făcut la ora 20.15, iar la locul incendiului s-au deplasat echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea.

"Acţionând cu operativitate, pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite (în mai puţin de zece minute), împiedicând propagarea flăcărilor la întregul tir şi reuşind astfel să salveze bunuri de o valoare considerabilă", a declarat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana. Paguba, spun pompierii, constă în 100 de litri de motorină şi baia de ulei a motorului.

Vina incidentului o poartă chiar şoferul TIR-ului. "Din cauza neatenţiei în conducere a şoferului, a acroşat cu rezervorul de motorină un parapet din beton de pe acostament. Rezervorul de motorină s-a desprins, motorina a luat foc şi au ars şi anvelopele de pe partea dreaptă a semiremorcii", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, subcomisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei bihorene.

Un video postat pe Facebook de un orădean care a trecut prin zonă arată că şoseaua a fost pe alocuri în flăcări, motorina scursă pe drum aprinzându-se.

Ceva interesant pe centura din Oradea...a explodat un tir dupa un accident foarte mare

Posted by Robert Robelo on Tuesday, November 17, 2015