Un TIR încărcat cu cărbune s-a răsturnat, luni după amiază, pe drumul judeţean 191A, în localitatea bihoreană Ciutelec.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, accidentul a fost anunţat prin număruld e urgenţe 112 la ora 16.40.

"Este vorba despre o autoaccidentare, un autocamion răsturnat pe carosabil. Conducătorul acestuia a fost rănit aparent uşor şi transportat la spital pentru investigaţii medicale", a declarat BIHOREANULUI Alina Fărcuţa.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zonă se circulă pe un singur sens, alternativ, până la îndepărtarea de pe partea carosabilă a vehiculului.

Deocamdată nu sunt clare împrejurările accidentului, acestea urmând să fie stabilite de ancheta poliţiştilor care s-au deplasat la faţa locului.

UPDATE:

Circulaţia în zonă a revenit la normal în jurul orei 19.45.

Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor la faţa locului, că şoferul de TIR nu a adaptat viteza într-o curbă.

"Un bărbat de 52 de ani, din Sălacea, în timp ce conducea un autotren cu semiremorcă, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, nesemnalizată, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat pe trotuarul din dreapta direcţiei sale de deplasare", a explicat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii Biroului Rutier Marghita.