Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o  avertizare de cod galben de "disconfort termic accentuat şi caniculă" valabilă în mai multe judeţe ale ţării, inclusiv în Bihor, marţi, pe parcursul întregii zile.

"În vestul ţării, în cursul zilei de marţi (13 august), canicula va persista, iar disconfortul termic va fi în continuare accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 şi 37 de grade", se arată în informarea ANM.

Potrivit meteorologilor, vremea se va schimba miercuri, fiind anunţate furtuni în Bihor.

Concret, miercuri, între orele 9 şi 16, "în vestul țării, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei de miercuri (14 august) și în cursul nopții de miercuri/joi (14/15 august)".

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.